10 tips bij nazorg tattoo

10 tips bij nazorg tattoo

Je tattoo goed verzorgen is belangrijk voor het herstel en uiteindelijke eindresultaat van je tatoeage. Je leest hier nu 10 tips over hoe je je tatoeage het beste kan verzorgen nadat je hem hebt laten zetten.

 

Zonder onnodige toevoegingen

1. Gebruik bij voorkeur producten zonder parfum en andere toevoegingen.

 

Laat je tattoo ademen

2. Pak je tattoo niet opnieuw in, maar laat de tattoo aan de ‘lucht drogen’.  Dit helpt bij het verdere genezen van je tatoeage.

 

UV straling

3. Vermijd de zonnebank of direct zonlicht voor tenminste twee weken! UV-straling beschadigt de huid. Ook als de tattoo genezen is kan hij hierdoor vervagen. Gebruik een goede zonbescherming voor maximale bescherming.

 

Gevoelig of rood?

4. Het is normaal dat een nieuwe tattoo gevoelig of rood kan zijn. Duurt dit langer dan 3-4 dagen, laat dan de huisarts er even naar kijken. 

 

Zwetende tattoo

5. De eerste dagen na het zetten kan het lijken dat je tattoo ‘zweet’. De vloeistof is dan helder of licht gekleurd. Dit is normaal, het betekent niet dat je tattoo opeens naar buiten komt. Mocht je twijfelen, vraag dan even na bij je tatoeëerder.

 

Vervellende tattoo

6. Na een paar dagen zal de bovenste huidlaag gaan vervellen, net als bij een verbrande huid. Probeer hier niet aan te krabben of mee te spelen, je riskeert dat je je tattoo openkrabt. Tegen de jeuk kun je zachtjes op de huid tappen ofwel kloppen en nazorgzalf aanbrengen.

 

Droog houden van een tattoo

7. Maak je tattoo de eerste twee weken niet overtollig nat door bijvoorbeeld in bad te liggen of te zwemmen. Een bezoek aan de sauna is in deze periode ook niet aan te raden.  Je kunt gerust douchen; bovendien een perfecte manier om je tattoo schoon te houden.

 

Tattoo schoonhouden

8. Het is heel belangrijk om je tattoo schoon te houden, met fris gewassen handen. Zorg ook dat kattenharen of pluisjes van je nieuwe wollen trui er niet op of aan gaan plakken. Een nieuwe tattoo is als een open  wond, vergeet dat niet.

 

Sporten met een tattoo

9. Vermijd work-outs tijdens het helingsproces.  Als de huid te veel beweegt kan dit zorgen voor een langere herstelperiode. Tijdens de work-out kan de huid breken.

 

Tips van de expert

10. Vraag altijd om advies bij je tatoeëerder. Als hij of zij een professional is, zal hij/zij zeker tips kunnen geven hoe je de nazorg het beste aanpakt.